Nieuwe editie boek Beethovenstraat

Nieuwe editie boek Beethovenstraat

Donderdag verschijnt de nieuwe editie van mijn boek over de geschiedenis van de Beethovenstraat. Te koop in de boekhandel en ook hier.

Ik dacht de bijzonderste oorlogsverhalen over de Beethovenstraat intussen wel te hebben gehoord of gelezen, maar dat bleek een vergissing. De afgelopen jaren kwam ik door tips, nieuwe boeken en eigen onderzoek nieuwe verhalen op het spoor, met name over de oorlogsjaren.

De nieuwe editie van De Beethovenstraat. Een biografie is nog weer 64 pagina’s dikker en bevat verhalen over: NSB-slager Frans Burgers, Jodenjager Egbert Ellemers, kunstkenner Max Friedländer, fotograaf Paul Huf en zijn (verzets)vrouw Zusje, Jodenredder Annie Kennedy, de Duits-Joodse Irma Klein die een Kandinsky-schilderij bezat, tapijtendief Jim Mumm, schoenverkoper/verzetsman Louis Naarstig, keramist Bert Nienhuis en zijn vrouw Seline, de familie van tandarts Hans de la Parra, kookboekenschrijfster/verzetsvrouw Toussie Salomonson en metaalhandelaar Hermann Wallheimer. Ook heb ik bestaande verhalen wat uitgebreid, bijvoorbeeld dat over de executie van 29 mannen op de Apollolaan op 24 oktober 1944.

Bovendien heb ik het hoofdstuk over de 21ste eeuw aangevuld met bijzondere gebeurtenissen, zoals de liquidatie van een crimineel in een restaurant op klaarlichte dag. Daarin vertel ik ook over een aantal opvallende nieuwe gebouwen die zijn verrezen in het nieuwe stuk van de Beethovenstraat bij de Zuidas.


Geef een reactie